GHOR BZO

De Geneeskundige Combinatie

Als bij een ongeval meerdere (zwaar) gewonden zijn gevallen, kan de Geneeskundige Combinatie worden ingezet. Dat kan in zijn geheel, maar de verschillende onderdelen van de Geneeskundige Combinatie zijn ook afzonderlijk inzetbaar. De Geneeskundige Combinatie bestaat uit:

  • twee Ambu-teams, elk bestaande uit een ambulanceverpleegkundige en een ambulancechauffeur. Zij worden ingezet om op de plaats van het ongeval slachtoffers te verzorgen en vervoeren geen gewonden naar ziekenhuizen.
  • het Mobiel Medisch Team, bestaande uit een of meer gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen. Het Mobiel Medisch Team kan specifieke medische handelingen verrichten op de plaats van het ongeval, om slachtoffers te stabiliseren en vervoersgereed te maken.
  • de Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie (SIGMA) van het Rode Kruis. Deze speciaal opgeleide en getrainde groep vrijwilligers heeft als taak de professionele hulpverleners op de plaats van het ongeval te assisteren, zodat die zich volledig kunnen concentreren op de behandeling van gewonden.

72 uur opgesloten in huis. Red jij het?

Klik voor meer informatie op het logo om naar de website te gaan

 

72uur

Wist u dat:

de GHOR beschikt over een mobiele meldkamer, die op het rampterrein de communicatie verzorgt voor alle ambulances?