GHOR BZO

Wat te doen

De afgelopen jaren hebben we in Nederland een aantal malen te maken gehad met rampen en zware ongevallen. Er is altijd een kans dat zich opnieuw een ramp of zwaar ongeval voordoet. Dat kan ook in uw omgeving zijn.

 

Bereid u voor!

De gemeente heeft tot taak rampen en zware ongevallen te voorkomen en te bestrijden. Iedere gemeente heeft een plan dat de gezamenlijke inzet van politie, brandweer en ambulancedienst regelt. Maar het is ook belangrijk dat u als burger weet wat u bij een ramp of zwaar ongeval moet doen.
De website www.nederlandveilig.nl informeert u over wat u moet doen bij een ramp. Door uw eigen postcode in te vullen, komt u te weten:

  • welke rampen in uw buurt kunnen plaatsvinden;
  • welke voorbereidingen u vooraf kunt treffen;
  • hoe u wordt gewaarschuwd;
  • wat u moet doen bij een ramp. 

Rampenbewaarkaart

De algemene rampenbewaarkaart vertelt u precies wat u moet doen bij welke ramp. Bewaar deze kaart op een makkelijke plek in uw huis, bijvoorbeeld de meterkast.zelfredzaamheid_home_logo

 

U kunt de kaart hier downloaden.

 

Rampenbewaarkaart (417 kB)

Checklist Denk Vooruit! (35 kB) 

 

Omroep Brabant

Bij rampen en calamiteiten, waarbij de sirene gaat, is Omroep Brabant radio voor de provincie Noord-Brabant de officiële rampenzender. Is er echt iets aan de hand, dan wordt u via Omroep Brabant radio geïnformeerd. De frequenties van Omroep Brabant radio in Zuidoost-Noord-Brabant zijn:

  • etherfrequentie: FM 87,6
  • kabelfrequentie: 92,9

Ook via teletekstpagina 112 van Omroep Brabant tv kunt u meer informatie vinden.

 

Test: elke eerste maandag van de maand

Op elke eerste maandag van de maand om klokslag 12.00 uur worden de sirenes in heel Nederland luid getest. Als u dan de sirene hoort, weet u dat er niets aan de hand is.

72 uur opgesloten in huis. Red jij het?

Klik voor meer informatie op het logo om naar de website te gaan

 

72uur

Wist u dat:

de GHOR bij alle grote evenementen adviseert over de inzet van geneeskundig potentieel?